Bugünlerde internet sitesi yaptırmak isteyen kullanıcıların karşısına birçok yazılım firması çıkıyor. Ancak özellikle web sektörü hakkında bilgi sahibi olmayan kullanıcılar, düşledikleri web sitesine kavuşamayabiliyorlar. Bu durum, kullanıcıların profesyonel web tasarım hizmetleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmamasından kaynaklanıyor. Profesyonel web tasarım hizmetleri söz konusu olduğunda sağlanması gereken pek çok kriter bulunuyor. Ayrıca internet üzerinden ürün ya da hizmet satışı yapmak isteyen tüm kullanıcıların profesyoneller tarafından tasarlanmış bir web sitesine sahip olması gerekiyor.

Profesyonel Web Tasarım Hizmetleri Nasıl Seçilmeli?

Eğer internette ürün ya da hizmet satışı yapmak, markanızın bilinirliğini artırmak ve kurumsallığınızı internete taşımak istiyorsanız mutlaka profesyonelce hazırlanmış bir web sitesine sahip olmalısınız. Peki bunu sağlayacak yazılım firmasını nasıl seçebilirsiniz? Profesyonel web tasarım hizmetleri alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Hizmet Alacağınız Yazılım Firmasının Referanslarını İnceleyin

Web sitenizi oluşturacak yazılım firmasını seçerken gerçekleştirmeniz gereken ilk husus, bu firmanın referanslarıdır. Mutlaka hizmet almadan önce bu firmanın daha önce tasarladığı sitelere göz atmalısınız. Profesyonel web tasarımlarında karşılanması gereken pek çok kriter bulunur. Web sitelerinin mobil uyumlu olması, kullanımı basit bir panele sahip olması ve hızlı bir tasarıma sahip olması gibi hususlar bu kriterlerin temelini oluşturur. Firmaların tasarladıkları web sitelerini inceleyerek bu hususlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hizmet Alacağınız Yazılım Firmasından Bir Yol Haritası İsteyin

Profesyonel web tasarım hizmetleri söz konusu olduğunda site tasarımında gelişi güzel bir planlama yapılmaması gerekiyor. Tüm site haritasının oluşturulması, hazırlanan temanın hem markayı hem de sektör ruhunu yansıtması ve kullanıcılara en iyi deneyimi yaşatacak elementlerle donatılmış olması gerekiyor. Eğer profesyonel web tasarım hizmeti almak istiyorsanız firmanın referanslarını inceledikten sonra onlarla iletişime geçip bir aksiyon planı istemelisiniz. Bu firma daha önce sizinkine benzer bir sektörde tasarım yapmış mı? Web sitelerde kullanıcı deneyimine önem gösterilmiş mi? Gibi sorularla web tasarım firmasının size uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Neden Herkes Kurumsal Bir Web Site Tasarımına Sahip Olmalı?

Eğer internet aracılığıyla ürün ya da hizmet satışı yapmayı planlıyorsanız kullanıcılar nezdinde firmanızın tarihinin ya da gerçekleştirdiği işlerin pek de önemli olmadığını bilmeniz gerekiyor. İnternet kullanıcıları, internet üzerinden ürün ya da hizmet satın alırken dikkat ettikleri ilk husus “güvenilirlik” oluyor. Güvenilirliğin ise en büyük ölçütü, profesyonelce tasarlanmış bir web sitesine sahip olmak oluyor. İnternet kullanıcıları, iyi tasarlanmış web sitelerine güven duyma eğiliminde oluyor. Ayrıca site tasarımında markanızın renklerine ve sektörünüzün elementlerine yer verilmesi, kullanıcılar nezdinde marka bilinirliğinizi de artırıyor. Eğer internet üzerinden potansiyel müşterilerinizi bulmak ve onlara kurumsal bir web sitesi sunmak istiyorsanız mutlaka kurumsal bir web site tasarımına sahip olmalısınız.

Profesyonel Web Tasarımları Web Sitelerin Görünürlüğünü de Artırıyor

Arama motorlarının gelişen ve güncellenen algoritmaları sebebiyle artık sıralamalarda web sitelerinin tasarımları da önemli bir rol oynuyor. Profesyoneller tarafından hazırlanan güncel web sitelerinin mutlaka responsive tasarımlara sahip olması gerekiyor. Responsive tasarım, en basit tanımıyla bir site tasarımının tüm cihazlarda düzgün bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Google, kullanıcılara sunulan web sitelerinin mobil cihazlarla da uyumlu olmasını istiyor. Bu kriteri karşılayabilmek için web sitenizin responsive bir tasarıma sahip olması gerekiyor. Eğer responsive tasarım hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz. Responsive Web Tasarım Nedir ?

Mobil uyumluluğun yanı sıra web sitelerinin hızı da Google sıralamaları konusunda önemli bir rol oynuyor. Google, web sitelerinin kullanıcı deneyimine önem göstermesini istiyor ve kullanıcı deneyimi konusunda en önemli hususlardan birisi de web sitelerin hızı oluyor. Web sitenin barındırıldığı sunucu hız konusunda belirleyici bir etkiye sahip olsa da günümüzde birçok sunucu standart bir performans sağlıyor. Durum böyle olunca web sitelerinin hızı konusunda asıl etken, tasarım oluyor. Web site tasarımında tüm kodların profesyonel bir şekilde kullanılması, gereksiz kod yığınlarının ortadan kaldırılması, yazı tiplerinin sunucu üzerinden dağıtılması ve sitede yer alan görsellerin güncel formatlarda yayınlanması gibi pek çok husus hız konusunda belirleyici oluyor.

Eğer internet aracılığıyla potansiyel müşterilerinize ulaşmak, müşterilerinizin güvenini kazanarak dönüşümlerinizi artırmak ve kurumsal bir web sitesine sahip olmak isterseniz aşağıdaki bağlantı aracılığıyla hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz. Köklü tecrübemiz ve sayısız referansımız ile profesyonel web tasarım hizmetleri konusunda müşterilerimize hızlı ve etkili çözümler sunuyor, hayalinizdeki web sitesini eksiksiz bir şekilde oluşturuyoruz.